“Taal doorbreekt eenzaamheid” - Natalia

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Natalia
“Twee jaar geleden ben ik met mijn moeder en stiefvader uit Polen naar Nederland gekomen. In het begin vond ik het Nederlands erg moeilijk. Ik vroeg me af hoe ik het aan moest pakken om de taal te leren. Toen ik hier op school kwam, werd ik blij van de fijne sfeer. Iedereen wil je helpen en ik had al snel leuke vriendinnen. Zo ging het leren eigenlijk vanzelf.

“Ik wil heel graag lerares Engels worden”


Mentor als voorbeeld

Ik wil heel graag lerares Engels worden en op Schakelcollege Tilburg komen werken. Ik heb gezien hoe belangrijk taal is voor mensen. Als iemand zich kan uiten, doorbreekt hij zijn eenzaamheid en kan hij zijn problemen oplossen. Ik vind het leuk om andere leerlingen te helpen. Mijn mentor stimuleert me enorm en is voor mij een voorbeeld. Zij kan alles heel goed uitleggen, is ontzettend aardig en organiseert regelmatig feestjes. Met zo’n positieve sfeer gaat leren zoveel makkelijker.

Leren door te zetten

Ik heb hier van de docenten geleerd om door te zetten. Ook al is iets moeilijk of ingewikkeld. Als je niet opgeeft, lukt het uiteindelijk. Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn medeleerlingen. Iedereen deelt iets van zijn eigen cultuur. Dat maakt je rijker als mens. Ik ben goed voorbereid om na de zomer te starten met een vervolgopleiding.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.