"Taal is de sleutel" - Nisreen

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Nisreen

Ik ben pas een paar maanden in Nederland. Als ik goed Nederlands leer spreken, wordt het makkelijker om te werken aan mijn toekomst. Ik vind de taal niet moeilijk. Het kost alleen tijd om Nederlands te leren. Hier op school helpen ze je daarmee op alle mogelijke manieren. Docenten zijn zo aardig en hebben alle geduld van de wereld. Dat is echt fijn.

 

“Ik wil net als mijn ouders ingenieur worden”

 

Interesse in wetenschap

Als kind wilde ik heel graag astronaut worden en naar de maan en de sterren reizen. Ik heb nog steeds veel interesse in de wetenschap en wil uiteindelijk graag naar de universiteit. Net als mijn ouders, die beiden ingenieur zijn. Ik ben goed in wiskunde en houd enorm van Engelse literatuur. Mijn vader en moeder stimuleren me om te leren. Ook de docenten bij ons op school helpen me, luisteren en dagen me uit om alles uit mezelf te halen.

 

Vriendinnen op school

Ik kwam samen met mijn ouders uit Syrië. Hier in Nederland en vooral op school voel ik me veilig en thuis. Al snel ontmoette ik hier nieuwe vriendinnen uit bijvoorbeeld Brazilië en China. We leren zoveel van elkaar en doen ook na school leuke dingen samen. Ik pak nieuwe dingen op, zoals basketbal. Daar geniet ik van. Ik kijk positief naar de toekomst.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.