“Leren rekening met elkaar te houden” – Radek

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Radek
“Ik ben nu 1,5 jaar in Nederland. Ik heb hier geleerd hoe belangrijk het is om goed Nederlands te spreken, lezen en schrijven. Mijn docenten hebben me laten zien dat je elk woord moet begrijpen om alles goed te kunnen volgen. Daarom doe ik echt mijn best om de taal door en door te leren. Ik help mijn moeder die moeite heeft met het Nederlands. En stimuleer mijn jongere broertje die nog erg verlegen is.

 

“Ik wil later mijn eigen restaurant openen”


Gezelliger en leuker

Mijn grote droom is een eigen restaurant te openen in Polen. Dat betekent dat je goed met mensen moet kunnen omgaan. Hier op school ontdek je, door de vele nationaliteiten en culturen van de leerlingen, hoe je makkelijk contact maakt. Bovendien leer je het gedrag van andere mensen te begrijpen én echt goed naar anderen te luisteren. Daardoor hou je meer rekening met elkaar en wordt het gezelliger en leuker. Wat ik hier leer, gaat me later goed van pas komen.

 

Je kunt alles leren

Ik heb respect voor de docenten hier op school. Ze laten me zien hoe je op een positieve manier met elkaar kunt omgaan en van elkaar kunt leren. Ik heb nu voldoende zelfvertrouwen. Daarom hoop ik dat ik na de zomervakantie de stap kan zetten naar een vervolgopleiding. Ik ben er klaar voor.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.