“Hier kun je zijn wie je bent” – Yasin

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Yasin
“In Nederland voel ik me thuis. Hier leef je in vrijheid en kun je open zijn over wie je bent. Dat is voor mij heel belangrijk. Je kunt namelijk alleen maar zijn wie je bent. Ook op school is dat het uitgangspunt. De docenten, begeleiding en leerlingen helpen elkaar. Iedereen is positief, ook al is dat niet voor iedereen altijd makkelijk. Dat voelt goed en geeft energie om te werken aan je eigen toekomst.

 

“Ik wil als advocaat of psycholoog vluchtelingen helpen”


Inburgeringslessen zijn het leukste

Ik heb twee dromen, waar ik hard aan werk. Ik wil als advocaat vluchtelingen helpen. Of hen als psycholoog begeleiden om nare herinneringen te verwerken en weer positief over de toekomst te denken. Schakelcollege Tilburg maakt het mogelijk om mijn dromen te realiseren. Het leukste vind ik de inburgeringslessen. Hier leer je alles over de wetten en regels in Nederland. Ik vind het belangrijk dat mensen goed met elkaar omgaan en respect hebben voor anderen. Daar heb ik laatst een spreekbeurt over gehouden.

 

Leren zelfstandig te wonen

Ik kwam alleen in Nederland uit Syrië. Inmiddels wonen mijn ouders ook in Nederland. Eerst woonde ik in een groep, nu leer ik om zelfstandig te wonen. Ik weet nog niet precies wat daar allemaal bij komt kijken. De mentor van school houdt goed contact met de begeleiding. Dat is fijn. En omdat ik zelf mijn huur wil betalen, heb ik een bijbaantje in een restaurant. De school stimuleert dat ook.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.