“De lessen drama hebben me goed geholpen” – Salah

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Salah

Twee jaar geleden ben ik met mijn familie naar Nederland gekomen vanuit Somalië. Dat was een enorme overgang. Hier krijg ik de kans om naar school te gaan. Daarom ga ik elke dag met plezier. Toen ik hier begon, was ik erg stil. Ik dacht dat ik niet zo goed Nederlands kon praten en durfde het bijna niet. De lessen drama hebben me daarbij heel goed geholpen. Na drie maanden ging het vanzelf.

 

“Ik wil graag mondhygiënist worden”


Docenten bieden extra hulp

Als mensen goede tanden hebben, zijn ze gezonder. Daarom wil ik graag mondhygiënist worden. Daar moet ik heel wat voor doen. Via het vmbo, wil ik naar het mbo en daarna naar het hbo. Dat is nog een lange en pittige weg. Maar ik wil het echt heel graag en werk er hard voor. De docenten helpen me enorm. Ze zorgen dat ik extra boeken krijg en bieden extra hulp om bijvoorbeeld alles te leren over de geschiedenis van Nederland en Europa.

 

Leren open te stellen

Ik wil in Nederland mijn toekomst opbouwen. Ik ga bewust om met de kansen die ik krijg. Op school heb ik geleerd om me open te stellen voor anderen en me te verplaatsen in een ander. Dat voelt goed. En het feit dat ik de taal nu behoorlijk onder de knie heb, maakt me echt blij.”

Sorry, your browser does not support inline SVG.